"Nera"
memoriam nera

Laska was "Cayra van Suthwalda", met deze fokker hebben wij nog altijd af en toe contact. Haar profiel foto was een witte en een zwarte herder. Ik heb daar nader navraag naar gedaan, want die was ook wel erg mooi. En toen ik bevestigd kreeg dat het i.d.d. om een zwarte duitse herder ging ben ik maar eens online gaan zoeken. 

In Nederland heb ik niets kunnen vinden. In Belgie had ik 3 fokkers gevonden, waarvan er 1 al aan het 8ste nestje begon, en een ander nooit opnam als ik beldde voor info. De laatste was een gezellig gezinnetje met 3 kinderen een dierenwinkel en een trimsalon, waarbij hij als hobby zwarte duitse herders had. Maar vanwege corona geen nest had in het jaar 2020. In mijn verdere zoektocht heb ik hulp ingeschakeld van mijn schoonzus in Duitsland. En daar kwamen vele website's en een facebook pagina voorbij.

Ik heb mij ingeschreven bij de "Schwarze Schäferhunde" En ook daar waren een aantal fokkers die mijn schoonzus had gevonden. Zo ook een fokker niet ver van mijn schoonzus vandaan in warendorf. Na telefonisch contact en app berichten zijn we daar op een lijst geplaatst, nummer 3 voor een teefje. Helaas is er maar 1 teefje geboren. Met een andere fokker waar ik ook contact mee had hoorde ik dat hij nog een teefje over had, omdat andere kopers toch liever een reutje hadden. Of ik intresse had. JA ZEKER.

Dus toen de pups 10 dagen oud waren zijn we op visite geweest. Janarie, Dinand met zijn vriendin en ik. Het was erg vertederend. We konden het ook goed vinden met Jürgen en Petra Husmann. En de koop werd bezegeld.  

Jürgen en Petra husmann van Haus Rasko hebben zelf 3 zwarte herders en 1 gewone, Frieda en Paris moeder en dochter, en Ellice de mama van onze toekomstige pup, en daar houden ze zelf ook een teefje van. De gewone herder is een pup van 4 maanden en heet Ultra. Het zijn allemaal lieve en sociale honden. En worden getraind in meerdere vaardigheden, onder andere IGP. In nederland is dat IPO. Het zijn zeer gehoorzame honden.

Toen de pups 25 dagen oud waren ben ik er met onze jongste dochter langs gereden. De herfst vakantie was afgelopen dus ze moest weer naar internaat. Ook zij was helemaal betoverd door de zwarte rakkers. Ik wist via facebook dat andere kopers voor het lila pupje gingen. Aangezien mijn voorkeur voor oranje nogal groot is vond ik dat helemaal niet erg. Maar dochterlief is goede vriendjes met de gele pup. En ze wil haar niet meer loslaten. Ze mag de gele pup mee naar binnen nemen, ze blijft lekker slapen op de liefdevolle armen van onze dochter die al zo lang zo graag weer een hond wil hebben.  

 Als de hondjes 6 weken oud zijn ga ik nog een keer langs met onze oudste dochter en schoonzoon. Dat wordt ook weer lastig afscheid nemen. Maar op 26 november 2020 mag ik onze zwarte hond ophalen.

De fokker moet voor de stamboom paspoorten de hondjes met een V laten beginnen. En wij mogen een naam verzinnen. Na heel lang wikken en wegen, en vele namen later, komt Janarie op Animanera van de band Lacuna Coil. Maar dat is toch veel te lang. Dus korten we dat af naar Nera. Maar dat begint niet met een V. Dus ik zoek op namen met een betekenis. En vind Velvela Jinera. Velvela betekend Gewilde beschermer en Jinera betekend Wolf en trots en sterk. Dat vinden we allebei mooie betekenissen en besluiten deze aan de fokker door te geven.